I dette dokument beskrives de forskellige opgraderings scenarier og hvorledes de hver især understøttes.

Som hovedregel kan hoved versioner kun opgraderes, aldrig nedgraderes, mens mindre versioner inden for samme hoved version kan blive opgraderet / nedgraderet efter ønske.

Læs venligst: Hvordan software opgradere jeg EoC controlleren?

Følgende scenarier går i detaljerne.

1. Bemærkning omkring versions nummeret

Versions nummeret er inddelt i 4 dele; [Major].[Minor].[Type].[Revision] som 1.3.1.r66

2. Scenarie 11: Gammel controller med nyt endpoint - ikke supporteret

En system controller ved [Major] < endpoint [Major] er ikke understøttet. Dette medfører, at software versionen skal opgraderes til mindst samme hovedversion som endpointet, for at tilføje yderligere endpoints til en eksisterende installation, der kører i en ikke-aktuel software version.

2.1 Eksempel:

En installation med controller og endpoints på version 1.3.1.r66 skal have tilføjet 3 nye endpoints. Disse endpoint er leveret med version 2.00.0.r66. Disse endpoint kan tilsluttes controlleren, men vil aldrig komme online eller bliver nedgraderet.

Hele installationen skal opgraderes til mindst version 2.0.0.rxx.

3. Scenarie 2: ny controller med gammelt endpoint - supporteret

En system controller ved [Major] >= endpoint [Major] er understøttet. Dette betyder, at du kan frit benytter endpoint med ældre software version end controlleren.

3.1 Eksempel

En installation med controller og endpoints på version 2.0.0.r66 skal have tilføjet 3 nye endpoints. Disse endpoint er leveret med version 1.0.1.r59, da de er købt for lang tid siden.

Disse endpoints bliver automatisk opgraderet, når de tilføjes til systemet.

4. Scenarie 3: ny controller downgrade major - ikke supporteret

En controller kan aldrig nedgraderes til en tidligere hoved version.

5 Scenarie 4: ny controller downgrade minor - supporteret (ikke anbefalet)

Nedgraderinger i mellem mindre versioner understøttes, så længe de er i samme hoved version. Det opfordres ikke til at gøre det, da testdækningen for nedgraderinger mellem to versioner i sig selv vil være lav.